Javna tribina “Nogomet i politika”

U subotu (02.lipnja, 2018.g.) u 11h u Hotelu Royal u Orahovici sociolog Dr. Dražen Lalić, profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu predstavit će svoju knjigu: “Nogomet i politika” te sudjelovati na istoimenoj javnoj tribini.

Knjiga “Nogomet i politika” Dražena Lalića bavi se upravo onim fenomenima koji su u suvremenoj Hrvatskoj predmet ponajvećih emotivnih investicija. Ne postoji područje života koje pobuđuje toliko strasti koliko odnos između aktera politike i nogometa s jedne te njihovih konzumenata, građana i navijača, s druge strane.

Nogomet i politika u Hrvatskoj sudbinski se prožimaju. Preko nogometa može se iščitati i protumačiti povijest ove zemlje u zadnjih sto i više godina. Naprosto, nogomet je hrvatska politika i način života. Nogomet se zrcali kroz politiku, a politika kroz nogomet.

Ako je legendarni Luka Kaliterna bio “inžinjer od fuzbala”, onda Dražen Lalić zaslužuje titulu “profesor od fuzbala”. Naime, ovo nije prva knjiga profesora s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu koja se bavi “čudom i fascinacijom nogometa”, najljepše igre na svijetu, ali i rata i političkog djelovanja drugim sredstvima.

Javnu tribinu organizira Zajednica športskih udruga grada Orahovice a tribinu će voditi naš proslavljeni novina i zaljubljenik u nogomet g. Tonino Rađenović.