Nadzorni odbor Zajednice izvršio nadzor poslovanja Zajednice za 2017.god.

Prilikom preuzimanja dokumentacije Zajednice novo vodstvo je pregledom iste uočilo netransparentno trošenje sredstava pričuve Zajednice od strane bivšeg vodstva i to za 2017.godinu i godine prije. U podnesenom financijskom izvješću za 2017.godinu (možete pogledati klikom na ovaj link) nije jasno vidljivo gdje i kako su se trošila pričuvna sredstva u 2017.godini.

S obzirom da bivši Nadzorni odbor nije imao nikakve primjedbe i službena očitanja na spomenuto financijsko izvješće, novi Upravni odbor i predsjednik Zajednice športskih udruga grada Orahovice Igor Hozić zahtijevali su od novo izabranog Nadzornog odbora da pregleda svu spomenutu dokumentaciju i da podnese službeno izvješće te rekapitulaciju troškova za 2017.godinu.

Cijelu rekapitulaciju troškova prenosimo klikom na ovaj link.

Zanimljivo je kako su se službenom karticom Zajednice dizala sredstva bez ikakvog opravdanja i popratne dokumentacije, kako je u samo godinu dana potrošeno preko 6.000,00kn na troškove goriva bez ikakve popratne dokumentacije (putni nalozi, svrha trošenja goriva ili prijeđeni kilometri), isto tako iz rekapitulacije je vidljivo kako je u samo godinu dana potrošeno preko 5.000,00kn za tinte i tonere za pisače i to preko 4 modela različitih pisača iako Zajednica nema niti jedan pisač u vlasništvu tj. dugotrajnoj imovini.

Mišljenje je novog Upravnog odbora kako su se sredstva trošila netransparentno te da nije uredu da su se pričuvna sredstva Zajednice (koja su namijenjena našim članicama i sportskim klubovima) trošila na ovakav način. Stoga novo vodstvo Zajednice odmah prilikom preuzimanja iste je ukinulo sve važeće bankarske kartice, promijenilo je potpisnike na predsjednika i plus zamjenicu (do sada je bio samo bivši predsjednik) za svaki izdani nalog kako bi se moglo interno kontrolirati svaka potrošena kuna a u tekućoj godini nije potrošena ni lipa na niti jedan od troškova vidljivih i spomenutih iz prošle godine (gorivo, potrošni materijal, putovanja, putni troškovi, telekomunikacijske bonove i pretplate, pretplate na časopise, pokloni, domjenci itd.). Svaka kuna iz pričuve je potrošena na isključivo sportske klubove s prostora našeg grada i naše članice i to donesena uvijek većinom glasova članova Upravnog odbora.