Održan II olimpijski dan

U organizaciji Grada Orahovica, turističke zajednice, Sportske zajednice VPŽ i suorganizatore Osnovnu školu Ivane Brlić Mažuranić, Dječji vrtić Palčić i Plivački klub Orahovica, u Orahovici je obilježen  Hrvatski olimpijski dan, na kojem je sudjelovalo 1000 školaraca, 60 sudionika utrke za građane i 40 natjecatelja na Bike street race-u.

Osim učenika orahovačkih škola, u Atletskoj utrci sudjelovali su i Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac iz Orahovica i Vretenac iz Slatine, učenici škola iz Virovitice, Slatine, Čačinaca, Zdenaca, Gornje Bazje i Mikleuša.

U prijepodnevnim satima utrku su istrčali polaznici dječjeg vrtića „Palčić“ i učenici osnovnih škola

Poslijepodne su na stazu izašli učenici srednje škole iz Orahovice i građani, koji su se natjecali u kategoriji seniora, a rekreativci su, jedni trčeći, drugi hodajući stazom, također dali svoj  doprinos u obilježavanju Olimpijskog dana.

I ove godine atletsku utrku je istrčala reprezentativka Bosne i Hercegovine Lucija Kimani dugoprugašica iz Kenije, pa je opet utrka imala i međunarodni karakter.

Pokrovitelji Hrvatskog olimpijskog dana održanog u Orahovici su bili Turistička zajednica Grada Orahovice, Virovitičko-podravska Županija, Turistička zajednica VPŽ, Panona Mare, Porsche Inter auto Hrvatska, Pivovara Medvedgrad, Brana Virovitica, Tvornica šećera Viro, ICV Virovitica, Keramika Modus, Giant te mnogi drugi.

I ove je godine broj sudionika i volontera pokazatelj zainteresiranosti orahovačke djece, mladih i odraslih za ovakve manifestacije gdje se može vidjeti spoj sporta i međusobnog zajedništva i svakako treba čestitati mladim organizatorima na trudu.