Održan prvi “Orahovica Bike Weekend”

Dvodnevna sportska manifestacija “Orahovica bike weekend”, održana je kao druga aktivnost u sklopu proslave Dana grada u subotu, 28. i nedjelju, 29. travnja 2018. godine, na orahovačkom Jezeru. Događaj su organizirali Grad Orahovica, ekipa iz organizacije Pannonian Challenge-a, Biciklistički klub Pannonian iz Osijeka, Weekend Warriorsi i BK Osijek 2010.

U tri discipline, XC Maraton, Enduro i Road posjetitelji su mogli vidjeti najbolje vozače hrvatske i susjednih zemalja u divljem ambijentu Parka Prirode Papuk te uživati u prekrasnom orahovačkom Jezeru.

Nastupilo je preko 80 vozača u 3 discipline. „Road“ 96km, „Cross country“ maraton 25 km i 45 km i „Enduro“ sa tri etape od 4,7 km 2,5 km i 3 km. Prvog dana. tj u subotu natjecalo se u dvije utrke, XC maraton i Road. Najbolja mjesta do 35 godina u utrci „Road“ osvojili su Matej Jurec treće mjesto, Borna Marjanović drugo mjesto i Saša Jeftinić prvo mjesto. U utrci „Road“ preko 35 godina treće mjesto osvojio je Danijel Jelić, drugo Igor Dačić i prvo Ivan Žunac. U utrci Maraton XC na 25 km duljine treće mjesto osvojio je Deni Kremer, drugo Krešimir Kovač i prvo Velimir Andračić. U utrci Maraton XC na 47 km duljine treće mjesto osvojio je Slaven Getoš, drugo Ivane Pintera i prvo Tomislav Nemet.

Drugog dana natjecanja, u nedjelju, vozila se utrka „Enduro“ s tri stagea nakon čega je poredak najboljih bio Marko Pavec treće mjesto, Filip Vunjak drugo mjesto i Frano Liović osvojio je prvo mjesto.

(www.orahovica.hr)