Održan sastanak Upravnog i Nadzornog odbora Zajednice

Pod predsjedanjem Igora Hozića, predsjednika Zajednice športskih udruga grada Orahovice, 18 prosinca je održan sastanak Upravnog i Nadzornog odbora, na kojem su sudjelovali i čelni ljudi grada, gradonačelnica Ana – Marija Petin, pročelnica JUO Marija Šafer i predsjednik GV Radoje Medenica. Predsjednik zajednice, Igor Hozić i Vladimir Macanić predsjednik NO upoznali su jučer nazočne na sastanku o provedenom izvješću Nadzornog odbora. Nakon interne kontrole samog čelništva Zajednice, uočene su nepravilnosti u trošenju “pričuve” za 2017. godinu, pa je Nadzorni odbor izvršio dodatni pregled sve dokumentacije. O izvješću NO, predsjednik Zajednice Igor Hozić je rekao:

Proveden je nadzor poslovanja i trošenja pričuve Zajednice za 2017.godinu. Nadzorni odbor je pronašao puno nepravilnosti, trošena su sredstva bez pokrića i ikakvih opravdanja. Mi smo izvješće javno objavili, na stranicama Zajednice, a također smo donijeli i Odluku da ćemo to prijaviti nadležnim institucijama, jer ne želimo da to ostane neriješeno i nerazjašnjeno.

Sastanku nazočna gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin zatražila je od čelnika Zajednice športskih udruga, ustroj komisije koja će imati dužnog dva puta godišnje, pregledati financijska izvješća svih sportskih klubova, jer za svako netransparentno trošenje novca, odgovorenost snosi ona. U komisiju su izabrani Igor Hozić, Vladimir Macanić, Ljiljana Borić, te ispred Grad Orahovice Slavica Nađ.

Također je odlučeno kako će svi sportski klubovi koji djeluju na području Grada biti dužni do 31. siječnja dostaviti financijska izvješća za proteklu godinu a koja su dužna biti usvojena na skupštinama klubova do navedenog datuma, a kako bi se moglo izkontrolirati transparentno trošenje sredstava i kako bi što prije mogao biti raspisan javni poziv za financiranje sportskih udruga u 2019. godini.

Na jučerašnjem sastanku donesena je Odluka kako će se promijeniti i način delegiranja u Skupštinu Zajednice. Tako će klubovi koji imaju do 20 registriranih natjecatelja biti zastupljeni s jednim delegatom, klubovi koji broje od 20 do 40 registriranih natjecatelja delegirat će dva predstavnika u Skupštinu Zajednice, dok oni klubovi koji imaju više od 40 registriranih natjecatelja, imat će pravo na tri delegata u Skupštini Zajednice športskih udruga grada Orahovice.

Na koncu jučerašnjeg sastanka predsjednik zajednice Igor Hozić rekao je, kako će od nadležnih institucija u državi tražiti očitovanje o Odluci LAG-a Papuk Orahovica o izbacivanju Zajednice iz grupe.