Povjerenstvo pregledalo fin. izvješća klubova

Kako je dogovoreno na 7. sjednici UO i NO Zajednice od 17.prosinca povjerenstvo za pregled financijskih izvješća sportskih klubova članica Zajednice, u sastavu: Igor Hozić, Marija Šafer, Slavica Nađ, Vladimir Macanić, Ljilja Borić, pregledalo je sva pristigla fin. izvješća. Svi klubovi dostavili svu svoju dokumentaciju a nakon pregleda iste ustanovljeno je kako 14 klubova ima uredno poslovanje te kako je sve uredu što se tiče transparentnog trošenja sredstva dobivenih od Zajednice.

Kod jedne članice i to Šahovskog klub Orahovica uočeno je kako je netransparentno trošen novac, kako su podizani novci sa ŽR kluba bez ikakvog pokrića te kako nije opravdano preko 2/3 troškova, za većinu transakcija nema nikakve popratne dokumentacije a i ono što je pokušalo se opravdati prema prijavi u prošloj godini prema Zajednici nisu prihvatljivi troškovi. Isto tako navedeni klub nije prema naputcima Zajednice održao skupštinu kluba na kojoj je trebalo biti prihvaćeno financijsko izvješće kluba.

Zajednica će nakon očitanja navedenog povjerenstva obavijestiti svojeg financijera Grad Orahovicu o svemu uočenom na kojoj je da poduzme daljnje korake vezano uz gore sve navedeno.