Proglašeni najbolji sportaši 2018.godine

Nakon cjelodnevnih sportskih događanja gotovo na svim sportskim bojištima grada Orahovice. Nakon: Memorijalnog turnira Pavo Vukelić – PAJO u “Mini rukometu” (koji je održan sa samom gradskom trgu i pred preko 300 gledatelja), Otvorenog prvenstva TK Orahovica, Nogometnih utakmica ŠN U-10, prvenstvene utakmice NK Papuka, juniorske utakmice NK DOŠK Dolci, Planinarenja Orahovica-Albus i Sportskih igara umirovljenika, na prigodnoj svečanosti, koja je organizirana u subotu u Orahovici u sklopu prvog “Orahovica Outdoor Festa2019.” proglašeni su najbolji sportaši Orahovice za 2018. godinu. U dvorani bivšeg kina, okupili su se brojni sportaši i sportski djelatnici. Bilo je tu i mladih i starijih sportaša, profesora tjelesne kulture, predstavnika gotovo svih orahovačkih kubova, ali i čelnika Grada predvođeni gradonačelnicom Orahovice Anom – Marijom Petin. Svečanosti je nazočio i predsjednik ZŠUGO Igor Hozić, te Miroslav Žitnjak, bivši hrvatski reprezentativac i legendarni vratar Osijeka i Zagreba, kao i mnogi drugi
Iako su svečanosti bile organizirane i prijašnjih godina, ove godine po prvi puta izrađeni su kriteriji po kojima su proglašeni najbolji sportaši, a mjerilo je bio isključivo i samo postignuti rezultat.

Najbolji sportaši Orahovice za 2018. godinu: (Ove su godine dijeljenja priznanja u dvanaest kategorija):

Najbolji sportski djelatnik grada Orahovice DARIJO KRMPOTIĆ – Predsjednik ŠN Papuk Orahovica
Nagrada za životno djelo u sportu grada Orahovice:  SLAVKO HEĆIMOVIĆ
Najbolji sportaš koji se natječe van grada Orahovice: BORNA KATIĆ
Najperspektivnija sportašica grada Orahovice (od 6 do 10 godina): LEA KOLAR (ŽRK Orahovica
Najperspektivnija sportašica grada Orahovice (od 10 do 13 godina): LEA MARIČIĆ (ŠN Papuk Orahovica)
Najperspektivnija sportašica grada Orahovice (od 13 do 16 godina): TENA RUKAVINA (ŽRK Orahovica)
Najperspektivniji sportaš grada Orahovice (od 6 do 10 godina):  TIN PATKOŠ (ŠN Papuk Orahovica)
Najperspektivniji sportaš grada Orahovice (od 10 do 13 godina): DAMJAN OKOLIĆ (ŠN Papuk Orahovica)
Najperspektivniji sportaš grada Orahovice: (od 13 do 16 godina): SILVIO PEŠTAJ (BK LOOD Orahovica)
Najbolja sportska momčad grada Orahovice: „BK LOOD“ Orahovica
Najbolja sportašica grada Orahovice:  LANA MARINIĆ (BK Lood Orahovica)
Najbolji sportaš grada Orahovice  TIHOMIR TOSINO (RK Orahovica)

Osim prigodnih plaketa i Statua, najbolji sportaš, sportašica i najbolja momčad primili su i vrijedne novčane nagrade, koje će im nema sumnje itekako pomoći u daljnjoj sportskoj karijeri. Svečanost je završena zajedničkim fotografiranjem i prigodnim domjenkom, na kojem su ponovo evocirani sportski uspjesi protekle godine, ali i iznijeti planovi za buduće nastupe. Izbor najboljih orahovačkih sportaša odvijao se u organizaciji Grada Orahovice, Turističke zajednice, ZŠU Grada Orahovice, uz medijsko pokroviteljstvo Radio Orahovice.