Sastanak s predstavnicima sportskih klubova i grada

U petak (10.siječnja, 2020.godine) ZŠUGO je bila domaćin sastanka na kojem je sudjelovalo svih petnaest sportskih klubova članica Zajednice, a tema je bila vrlo aktualna „financiranje rada sportskih klubova u 2020.godini“.

Sastanku su osim predstavnika svih sportskih klubova, nazočili i čelnici grada, gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin i pročelnica JUO Marija Šafer te UO i NO Zajednice.

Predsjednik Hozić uvodno je upoznao predstavnike klubova o situaciji koja je nastala neizglasavanjem Proračuna za 2020.godinu, što znači da niti jedan sportski klub, dok Proračun za tekuću godinu ne bude donesen, neće dobiti sredstva potrebna za rad u 2020.godini. U raspravi koja je uslijedila, čelnici klubova rekli su kako je novonastala situacija itekako teška te kako bi u pojedinim klubovima mogla nastati velika kriza, posebice u orahovačkom nogometnom i rukometnom klubu, kojima je novac potreban odmah. U još nekolicini klubova, poput ŽRK Orahovica, Škole nogometa i NK DOŠK novac će biti potreban vrlo brzo, jer natjecanja i treninzi samo što nisu krenuli.

Većina sportskih radnika zahvalila se Zajednici športskih udruga na dosadašnjoj suradnji, jer kako su rekli, puno toga kvalitetnog i dobroga, učinjeno je u protekle dvije godine u orahovačkom sportu, od povećanja sredstava do uvođenja reda u gotovo sve segmente sportskog života Orahovice. Sastanku nazočna gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin rekla je kako Grad Orahovica ne može i ne smije provoditi nikakve javne natječaje, potpisivati ugovore ili financirati nešto za što nema pokrića, pa tako nažalost niti prebaciti ZŠUGO sredstva namijenjena za rad sportskih klubova u 2020.godini iz razloga što Proračun grada Orahovice za 2020.godinu nije usvojen.

Gradonačelnica Petin i predsjednik ZŠUGO Hozić, rekli su kako su spremni i napravit će sve kako bi spomenuti problem riješili, samo pitanje je dali će im to uspjeti. Već ovoga tjedna posjetit će krovnu Hrvatsku sportsku organizaciju, Hrvatski Olimpijski odbor, tražeći pomoć i rješenje.

Također, naglasili su da će pružiti podršku klubovima u pronalaženju financijskih partnera, eventualnih sponzora a koju su možda spremni pomoći pojedinim sportskim klubovima u ovoj nezavidnoj situaciji.

Predsjednik ZŠUGO Igor Hozić je istaknuo kako je ovo jako teško razdoblje za ZŠUGO i sve sportske klubove, jer svi znamo da bez novaca je jednostavno nemoguće nastaviti raditi i natjecati se. Isto tako dao je naglasiti kako ZŠUGO nije nimalo krivac za novonastalu situaciju, te im je izuzetno žao zbog svega što se događa u našem gradu, gdje se dovođenjem ZŠUGO u ovakvu situaciju ne razmišlja o posljedicama koje nose orahovačkom sportu i sportskim klubovima koju djeluju unutar Zajednice.